ALBA FONT. FISIOTERAPEUTA. FISO THERAPY TGNA

RPG

La RPG (Reeducació Postural Global) és un mètode registrat, creat pel fisioterpeuta i biomècanic Philippe Souchard, el qual considera la RPG com un métode terapèutic global (actua sobre totes les cadenes musculars al mateix temps), causal (es va des del símptoma de la lesió fins a la causa) i individual (no tractar patologies, sinó la persona), i que forma part de les teràpies globals com l'homeopatia i l'acupuntura.

És un mètode de fisioteràpia suau, progressiu i actiu, que pot ser aplicat a qualsevol edat, repectant les possiblitats de cada persona.

En la primera sessió de RPG es valora la postura del pacient en relació al problema que ens relata. A partir d'aquesta valoració en treiem el tractament a seguir. El tractament es base en una serie de posutres en estirament progressiu i global dels músculs estàtics i la tonificació (si és precís) dels dinàmics, amb la finalitat de remontar des de la simptomatologia fins a la causa de la lesió, suprimint els dos a la vegada i buscant l'armonia morfològica.

La rigidesa de les cadenes muscular estàtiques és la causa de molts dels problemes del sistema locomotor: artrosi, tendinitis, hernia discal, deformitats...

 

 Pots mirar la pàgina web de l'Associació Espanyola de RPG: www.rpg.org.es

ALBA FONT. Fisio Therapy Tarragona | fisio-therapy@hotmail.com