ALBA FONT. FISIOTERAPEUTA. FISO THERAPY TGNA

 FISIOTERÀPIA DE L'ESPORT

 

La fisioteràpia de l'esport és l'especialitat de la fisioteràpia que tracta mitjançant les agents físics les patologies que es desenvolupen en la pràctica esportiva.

Les lesions esportives apareixen a l'exercir una força de forma única, brusca, directe o indirecte. Poden aparèixer distensions, contusions, ruptures, luxacions, fissures, etc.

Les patologies esportives es desenvolupen després de nombroses petites lesions, a vegades imperceptibles o irreconeixibles. Segons el tipus d'esport apareixeran diferents lesions i patologies, que són generalment caracterísitques.

Entre les estrucutres involucrades es troben els músculs, articulacions, lligaments, ossos, carílag, aparell lligamentós capsular, així com nervis i vasos sanguinis. En genral, les extremitats inferior són les més afectades quan es practica l'esport.

Per tant, és molt important la fisioteràpia per prevenir i curar aquestes lesions, mitjançant les difernets tècniques de massatge, electroteràpia, kinesiotaping o taping, RPG, etc. (les trobareu totes descites)

 

 

 

 

 

 

 

ALBA FONT. Fisio Therapy Tarragona | fisio-therapy@hotmail.com