ALBA FONT. FISIOTERAPEUTA. FISO THERAPY TGNA

DRENATGE LIMFÀTIC 

El drenatge limàtic és una de les numeroses funcions fisiològiques i automàtiques del nostre organisme. Mitjançant la tècnica el què fem és accelerar aquesta funció i la circulació.

Durant molts anys la funció limfàtica no s'ha tingut molt en compte, segurament per desconeixement. La investigació ha permés elaborar un sistema de treball, que la seva eficàcia està demostrada amb estudis clínics amb la més alta tecnologia.

El sistema limfàtic té dos funcións funamentas:

1- Circulatòria: està format per un sistema de vasos que mantenen l'homeostasis als teixits orgànics, i regula el fluïd intersticial (transport de macromol·lècules, àcids grasos, etc. que no poden ser transportats a nivell circulatori.)

2- Sistema immunitari de defensa: producció de cèl·lules i anticossos per defensar l'organisme.

La tècnica del drenatge limfàtic és un tipus de massatge, que realitza un moviment amb les mans molt suau sobre la pell amb una pressió i direcció determinada per l'anatomia, fisiologia o fisiopatologia, per afavorir  o activa la circulació de la limfa ( líquid que circula per els vasos limfàtics). Quan aquesta circulació es veu afectada o alentida degut algun transtorn, és quan es realitza el drenatge limfàtic manual.

 

Indicacions del DLM

 - Després de les intervencions de cirurgia estètica i liposuccions

 - Processos en què estiguin implicats el sistema venós i /o limfàtic.

- Una de les seves principals indicacions són els linfedemas (augment de volum) tant de membres superiors com a inferiors.

 - Linfedema secundari (augment de volum amb retenció de líquid) a causa d'intervencions com  mastectomia, histerectomia, problemes de càncer, etc.

- Linfedema en membres inferiors (cames inflades des dels turmells).

 - Problemes circulatoris.

 - Flebo-linfedema en membres inferiors (problemes de circulació venosa i limfàtica: cames cansades, varius, úlceres varicoses.

 - Cicatrius.

 - En els processos de traumatologia: esquinços, operacions de genoll, maluc...

 

 

  

 

ALBA FONT. Fisio Therapy Tarragona | fisio-therapy@hotmail.com